تاورکرین

تاورکرین

معرفی تاورکرین

تاورکرین یا جرثقیل برجی توانایی بالا بردن اجسام سنگین‌ وزن را تا ارتفاع خیلی زیاد دارد. به همین خاطر است که به آن جرثقیل برجی می گویند چون توانایی بالا بردن بار تا ارتفاع برج برای ساخت آن را دارند. این اهرم تعادلی غول‌پیکر قادر است بار را در سه جهت x و y و z جابه‌جا کند و اصطلاحاً قابلیت جابه‌جایی بار را در 360 درجه دارد. این وسیله دارای قیمت بسیار بالا از چند صد میلیون تا چندین میلیارد تومان است. در پروژه های ساختمانی اگر حجم کار کم باشد بسیاری از معماران اقدام به اجاره تاورکرین میکنند و اگر پروژه نسبتا بزرگ باشد اقدام به خرید تاور کرین میکنند تا صرفه بیشتری داشته باشد.

کاربرد تاورکرین

تاورکرین ها معمولاً بهترین ترکیب از ارتفاع و ظرفیت بالابری را فراهم کرده و در مواردی چون ساختن سدها، برج‌ها و ساختمان‌های مرتفع، سدسازی، ساخت سیلو، حمل بار در بندرها و گمرک‌ها استفاده می‌شوند. همچنین در صنعت حمل‌ونقل برای بارگیری و تخلیه، در صنعت تولید برای مونتاژ تجهیزات سنگین، در صنعت ساخت‌وساز برای حرکت مواد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اجزای تاورکرین

1-قسمت مرکزی که ما به آن پایه میگوییم.

2- قسمت بازو که وظیفه حمل بار را بر عهده دارد.

3- قسمت پشت تاورکرین که بلوک‌های بتنی داخل آن قرار می‌گیرد تا وزن عقب و جلوی تاور را متعادل کند.

تاورکرین

بررسی تاورکرین

برای یک تاورکرین بحث تعادل بسیار مهم است و برای اینکه بتواند تعادل و استقامت خود را حفظ کند پایه‌های آن (پایه تثبیت) را داخل زمین و در بتن قرار می‌دهند. همچنین اگر نیاز باشد با استفاده از کمربندهای تعادلی نیز تعادل آن را حفظ می‌کنند تا مانع سقوط آن شود. همچنین برای حفظ تعادل بین بازوی جلویی که وظیفه حمل و بلند کردن بار را دارد، در پشت سر آن نیز یک بازو با وزنه‌های بتنی قرار می‌دهند تا تعادل وزنی بین دو طرف این اهرم غول‌پیکر ایجاد شود.

انواع مدل تاورکرین

این جرثقیل دارای سه دسته بندی از نظر ابعاد، مدل نصب شدن، شعاع حرکتی می باشد.

1- ابعاد: تاورکرین ها ازنظر ابعاد به دو دسته اصلی کوچک و بزرگ تقسیم‌بندی می‌شوند. نوع کوچک مناسب برای جابه‌جایی لوازم و ابزارها در داخل یک محیط کوچک مانند کارگاه‌ها طراحی‌شده‌اند. نوع بزرگ و یا غول‌پیکر برای ساخت ساختمان‌ها و برج‌های بلند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

2- مدل نصب شدن: در این مدل نیز به دو دسته خود نصب شونده و کمک نصب شونده تقسیم می شوند. در نوع خود نصب شونده برای نصب و راه‌اندازی هیچ عامل کمکی نیازی ندارد و خودش این قابلیت را دارد که ارتفاع خودش را کم یا زیاد کند. مهم‌ترین ویژگی این جرثقیل امکان نصب سریع و آسان آن است. نوع کمک نصب شونده به یک عامل خارجی و کمک‌کننده مانند یک جرثقیل یا حتی بالگرد( برای ارتفاع‌های خیلی زیاد) برای نصب و راه‌اندازی نیاز دارند. و ارتفاع آن‌ها توسط قطعات ارتفاعی مخصوص یا سکشن افزایش می‌یابد. ویژگی این دسته از تاورکرین‌ها قدرت و ارتفاع بیشتر برای حمل بار و جابه‌جایی اجسام است.

3- شعاع حرکتی: تمام تاور کرین ها دارای شعاع حرکتی 360 درجه یا جابه‌جایی بار در محورهای x و y و z هستند. شعاع حرکتی به معنای این است که یک تاور کرین در این سه محور دارای چه محدودیتی است که در این دسته‌بندی می‌توان آن را به سه دسته ثابت،متحرک و بالارونده تقسیم کرد.

تاورکرین های ثابت

همان‌طور که از اسم آن مشخص است این نوع هیچ ویژگی خاصی ندارند( غیرقابل جابه‌جا کردن و افزایش ارتفاع بیش‌ از حد معین) و برای کاربردهای معمولی استفاده می‌شوند.

تاور کرین های متحرک

مهم‌ترین خصوصیات تاور کرین متحرک، شعاع عملیاتی گسترده آن است یعنی در محورهای x و y که زمین است می‌تواند حرکت کند و در قسمت‌های مختلف یک پروژه کار کند. البته خود این تاور کرین ها نیز به سه دسته ریلی، جاده‌ای و شناور تقسیم می‌شوند و هرکدام دارای مزایا و معایب خود هستند.

برای مثال تاور کرین های ریلی بر روی یک ریل حرکت می‌کنند و تا زمانی می‌توانند حرکت کنند که برای آن ریل ایجادشده باشد.

تاور کرین های شناور هم در آب‌ها (خلیج‌ها و اقیانوس‌ها) جهت ساخت‌وساز معدن نفتی و یا بیرون آوردن کشتی‌های غرق‌شده استفاده می‌شوند.

از تاورکرین بالارونده معمولاً برای ساخت بناها مانند ساختمان استفاده می‌شود. این مدل جرثقیل با افزایش ارتفاع ساختمان بالا می‌رود و نقطه قوت آن پوشش گسترده محور z است. به همین علت است که از این نوع تاور کرین در صنعت برج‌سازی و ساخت‌ آسمان‌خراش‌ها و پل‌سازی استفاده می‌شود.

فلش یا بازوی تاورکرین

بازوی تاورکرین که به آن فلش یا JIB جیب نیز گفته می‌شود وظیفه جابه‌جایی بار را بر عهده دارد. با استفاده از بازو می‌توانیم بار را از زمین برداریم و در محل موردنظر خود در ارتفاع مشخصی قرار دهیم. همچنین می‌توانیم بار را در محور طول نیز جابه‌جا کنیم.

واحد گردان یا کله قندی

این قسمت از تاور جهت نگه‌داشتن بازو و کانتر بازو استفاده می‌شود همچنین از این قسمت سیم بکسل سیستم قلاب نیز عبور داده می‌شود. این قسمت دارای شکلی مخروطی است و توسط چند سیم بکسل یا میله آهنی جیب و کانتر جیب تاور را نگه می‌دارد. این قطعه در بالای سیستم گردان نصب می‌گردد.

سکشن ارتفاعی

از این قطعات برای ارتفاع دادن تاورکرین استفاده می‌شود.

پایه تثبیت

معمولاً با توجه به اینکه پایه‌های تاورکرین از چه نوعی باشد این قطعات متفاوت می‌باشد. در حالت فیکس این قطعات شامل پایه‌هایی می‌باشد که در بتن جایگذاری می‌شوند یا در کالسکه‌های متحرک از آن استفاده می‌کنند.

اگر قصد خرید انواع جرثقیل را دارید می توانید از طریق فروشگاه سیم بکسل تهران اقدام کنید. این فروشگاه با خرید آنلاین و ارسال محصولات خود در خدمت شما می باشد. جهت ارتباط و مشاوره با کارشناسان این مجموعه می توانید توسط تلگرام – واتس اپ – اینستاگرام با آنها تماس حاصل فرمایید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین مقالات

دسته‌ها

آخرین پروژه ها

سیم بکسل آسانسوری
سیم بکسل حفاری
تاورکرین
سیم بکسل نتاب
انواع سیم بکسل
جک صافکاری چیست

برچسب‌ها

اطلاعات تماس

  • تهران ، خیابان کارگرجنوبی ، میدان قزوین ،گاراژ رامین
  • 09126911128
  • info@simboxeltehran.com

درباره ما

سیم بکسل تهران در زمینه تولید و پخش قطعات جرثقیل های صنعتی ، مواد و ملزوماتی از قبیل سیم بکسل ، در سایزهای مختلف و بافتهای مختلف فعالیت دارد. تسمه حمل بار ، تسمه جغجغه و همچنین انواع اتصالات و زنجیر فولادی آمریکایی نیز جزئه محصولات سیم بکسل تهران است.

و همچنین در تولید بشکه گیر اولین شرکت هستیم.

 

آخرین مقالات

آخرین پروژه ها

سیم بکسل آسانسوری
سیم بکسل حفاری
تاورکرین
سیم بکسل نتاب
انواع سیم بکسل
جک صافکاری چیست
جک روغنی
جک سوسماری

دسترسی سریع

  • صفحه اصلی
  • فروشگاه
  • بلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • 02166716145 - 09126911128-02166716331
  • تهران،نرسیده به میدان حسن آباد ، کوچه سلطانی ، پاساژ جعفری ،پلاک11
  • info@simboxeltehran.com

شروع مکالمه

یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید

محمد علی جانی

مدیریت

محمد علی جانی